20. elokuuta 2013

SmoSmoSmooothieee!!

Nyt vihdoin ja viimein ja myös lukijan pyynnöstä aion kertoa teille mahtavien Smoothieideni reseptin! :D
Tulette yllättymään siitä kuinka helppoa ja yksinkertaista se on ja lopputulos on terveellistäkin terveellisempi!

TARVITSET:
  • blenderin tai sauvasekoittimen
  • marjoja ja/tai hedelmiä 
  • mehua tai jääteetä
NÄIN VALMISTAT SMOOTHIEN: 
Elikkäs jotta marjat ja hedelmät saataisiin soossiksi pitää siihen olla jonkinlainen sähköllä toimiva vempain. Sauvasekoitin on iha hyvä, mutta itse omistan pienen blenderin joka on todella tehokas ja siitä saa just sopivasti tehtyä yhen annoksen smoothieta. Jos on vähän isompi niin kannattaa katsoa silmämääräisesti paljon aineksia tarvitaan. En siis itse käytä mitään desimittoja sun muita ollenkaan.

   Sitten vaan valitset lemppari marjat ja hedelmät. Omia suosikkeja mitä oon käyttäny on ananas, mansikka, mustikka, banaani, kiiwi, vadelma ja mango. Mutta tässä saa ihan omaa luovuutta käyttää. Kannattaa vaan miettiä semmonen mikä muussaantuu helposti, esim. appelsiinista kannaattaa kaivaa vaan se hedelmäliha. Jos haluaa jääkylmää frozen smoothieta kannaattaa käyttää pakaste marjoja/hedelmiä. Mutta muistakaa että vain kotimaisia marjoja, jos käytätte ulkolaisia ne pitäis kuumentaa ensin ettei tuu pahoja pöpöjä. Ananasta ja mangoa ainakin löytyy pakastettuna, suosittelen! :) 
     

Sitten vain laitetaan blederiin niinkuin mulla tässä on nyt pakastemansikoita ja säilykeananasta. Säilykeananas purkeista voi myös kaataa mehut joukkoon jos tykkää. Sitten riippuen kuinka paksua seoksesta haluaa niin lisätään nestettä. Smoothiesta tulee ihanan helposti pillillä juotavaa kun kaataa nestettä niin että muut ainekset juuri ja juuri peittyvät. Suosittelen käyttämään jääteetä nesteenä, tulee ihan törkeen hyvää! Myös kaikenlaiset mehut käy. Ja jos haluaa painottaa terveellisyyttä voi ostaa light mehuja tai jääteetä. Ite käytän tällä hetkellä Fun Light-mansikkamehua, se ei sisällä yhtään kaloreita. Sekotat mehutiivistettä ensin veteen ja sitten kaadat blenderiin. (Oon myös kokeillu laittaa karnitiinijuomaa nesteeks, mut ei ollu mitään maailman parast :P)

       Sitten vielä jos haluut makeutta mukaan voi lisätä sokeria tai makeutusainetta, mutta koska yritetään olla mahdollisimman terveellisiä nii jätetään ne pois, eiks je? :D ja voin siis sanoo et tosta tulee ihan ältsin hyvää ilman lisä makeuttaki :))
    Sitten vaan sekottamaan ja sekota niin kauan kunnes se seos menee tasaseks eikä möykkyjä enää näy. Voi vaikka välillä lusikalla kokeilla ja sekottaa. Kas näin Voilá sulla on ihanan mehukasta ja tuoretta smoothieta edessäs. Kaada vaan lasii ja laita pilli mukaan ja nauti. Paitsi jos haluut siitä ihanan kylmää jos et oo käyttäny mitää pakaste juttuja niin laita vähäks aikaa vaikka jääkaappii. Ja siis noi blenderien terät on kovaa tekoo nii voit laittaa ne pakastemarjat ihan jäisenäki sinne, kyllä ne sekottuu

Tässä vielä mun lemppari MIXaukset:
  • mustikka/banaani/persikkajääteee
  • ananas/(pakaste)mango/banaani/ananasmehu
  • mansikka/mustikka/sitruunajäätee
Toivottavasti kaikki nauttivat hassunhauskasta smoothie-postauksestani ja nyt vaan smoothieita tekemään! :)
Anabella<3

P.S. Mulla on tälle blogille oma INSTAGRAM-sivut nimellä Anabellatpb niin käykääs seurailee! Päivittelen sinne kuvia mm. näistä smoothieista ja muistakin ruuista ja sitten noista urheilujutuista ja semmosista :) KIKkiinkin saa laittaa viestiä jos vaikka privanan haluu jotain tietää, sinne nicki on Sweetzi :)


8 kommenttia:

  1. Mihin kellon aikaan syöt noita ruokia joita sulla tuossa dieetissä on? Kiitos inspiroivasta blogista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itselles :) no siis syön noita ruokia noin 4-5 erässä päivän mittaan. ja ehkä kolmen tunnin välein. Pyrin kans siihen etten söis enää ilta seittemän jälkeen mitään. Eli ensimmäisen kerran aamulla sen jälkeen ku oon heränny, sitten siinä päivällä, sitten iltapäivällä ja vielä illalla.

      Poista
  2. Hei! Huomasin sun blogista tulleen mun blogiin lukijoita, vasta nyt siis löysin tän sun ihanan blogin! Ulkoasu on ihana!! Alan lukijaksi ^^ <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voiii kiiitos :)) kiva että tuut mukaan, oon itekkin lukenu sun blogia paljon :)

      Poista
  3. Mä aijon ostaa kaupasta kaikki viikon ruuat dieettiin jotta en sorru hakemaan vahingossakaan mitään ylimääräistä :) Mä haluan mahtua yksiin tavoitefarkkuihin, ja pudotettavaa ois n.9kg. Oisko sulla jotain sähköpostiosoitetta johon voisi kirjoitella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo toi on hyvä sääntö, ite teen aina ihan samaa ja pyrin vaikka vähän pidemmäksi aikaa ostaa ruokaa, sekä samaten mullakin on yhdet farkut joita haluisin ennen jouluu päästä käyttämään :D ja itseasiassa päätin luoda tälle blogille ihan oman sähköpostiosoitteen kun sitä on nyt kyselty: anabellatpb@live.fi <--- tuonne siis vaan kaikennäköstä postia ja kysymyksiä tulemaan :)

      Poista
  4. Älä mainosta light-tuotteita terveellisenä :D hyihyihyi!. Kaikki margariinit (esim. Nyt vaikka becel , roskaa.. sen koostumus molekyyleissä on lähes sama kuin muovilla ja syntyi muuten teollisuus jätteiden sivuttotteina). Ja ja.. light-on huijausta. Toki kukin saa niitä naamariinsa laittaa:D mut se aspartaami sokerin sijasta. Huono! Kandee lukea, niistä light-tuotteista tarkemmin.
    Niin ja maustamaton jogurtti, ja mehut joihin, ei ole lisätty sokeria, mut ei ole myöskään light-kamaa. On nannaa smootieissa.
    Onnea ja tsemppiä pudotukseen ! Täällä sama projekti menossa, en vain ole jaksanut tänne "someen" vielä päivittää sitä; D

    VastaaPoista
  5. Minkämerkkinen tuo blenderi on?

    VastaaPoista